Preventietips

Aan de veiligheid van uw woon- of werkomgeving kunt u zelf ook een belangrijke bijdrage leveren. Inbrekers zijn regelmatig op zoek naar woningen en bedrijfspanden waarbij makkelijk valt in te breken.

Welke 10 stappen kunt u zelf al nemen?
 
1. Wacht niet tot het te laat is en er bij u ingebroken wordt, maar ga zelf aan de slag om veilig te wonen. Een erkend PKVW-bedrijf kan u helpen om de kans op een inbraak te verkleinen.

2. Laat goed hang en sluitwerk monteren.

3. Sluit ramen en deuren goed af. Vergeet vooral niet het wc-raampje of de ramen en deuren van een garage af te sluiten.

4. Laat de sleutel niet aan de binnenkant van het slot van deuren en ramen zitten.

5. Controleer hang- en sluitwerk op defecten.

6. Schaf voor kostbaarheden en waardevolle documenten een inbraakwerende kluis aan die verankerd is. Laat uw eigendomspapieren niet slingeren.

7. Laat niet zien dat u weg bent. Plak dus geen briefjes op de deur en laat geen touwtjes uit de brievenbus hangen. Zorg voor schrikverlichting in de tuin.

8. Gaat u met vakantie? Maak dan afspraken met de buren om bijvoorbeeld uw post weg te leggen op een plaats die van buitenaf niet zichtbaar is.

9. Voorkom dat hoger gelegen verdiepingen kunnen worden bereikt door klimmaterialen zoals een ladder, tuinmeubilair of klikocontainer. Berg deze goed op en zet deze vast met een slot.

10. Als u in de buurt iets verdachts ziet, schroom dan niet de politie te bellen. Noteer indien mogelijk kentekens en andere bijzondere kenmerken.

Ook kunt u een Security Quick Scan aanvragen info@vandoornsecurity.nl